top of page

Lidt om mig 

Jeg brænder for at lære mit håndværk og kunne bruge det til at gøre både mit eget og andres verdensbillede større.

 

Det er grunden til at jeg forrige år sagde mit job og, flyttede til den anden ende af landet og startede på Journalisthøjskolen i Aarhus.

 

Jeg insisterer på at forstå det, jeg skal formidle, og sætter en ære i, at mit arbejde er grundigt og gennemarbejdet.

 

Det er grunden til, at jeg brugte sidste sommerferie på at skrive en bog om digital kildebeskyttelse og håndtering af fortroligt materiale; Cryptoguide for journalister, der er den første danske undervisningsbog i emnet. Bogen blev udgivet i oktober på forlaget Ajour og bruges nu i undervisningen på DMJX, SDU og RUC.

 

Samtidig tænder jeg også på at reagere hurtigt i nyhedsbilledet og kunne smide en artikel på Facebook på lige dét tidspunkt, der får folk til at spærre øjnene op og delingerne til at eksplodere.

 

Det er grunden til, at jeg har arbejdet flere år med journalistisk nyhedsformidling på tryk, web og sociale medier. Først på dagbladet Arbejderen, hvor jeg blandt andet var med til at afdække dansk medansvar for fangemishandling i Irak, og siden i Europa-Parlamentet i Bruxelles, hvor jeg er i praktik i øjeblikket.

 

Jeg kan prioritere skarpt, finde nyhedsvinkler og nå mine deadlines selv under meget pressede omstændigheder. Men jeg vil gerne være meget bedre!

 

Jeg vil kunne skrive fængende reportager, kritiske interviews og casehistorier, hvor mennesket brænder igennem. Vores ord betyder jo ingenting, hvis ikke vi kan få folk til at læse med.

 

Jeg vil skrive journalistik, der får folk til at stille spørgsmål. Min baggrund har givet mig en sund kritisk sans, som jeg er meget bevidst om at skulle bruge over for alle dele af det politiske landskab. Godt håndværk er journalistik, der er båret af fakta.

 

Samtidig mener jeg, at det er nødvendigt, at vi som journalister i nutidens fragmenterede mediebillede ikke bare rapporterer løsrevne nyheder, men også formår at sætte dem i sammenhæng og forklare årsager og konsekvenser.


Det glæder jeg mig til at lære på mit nye praktiksted.

Når jeg ikke arbejder, slapper jeg af med HBO og min kæreste i sofaen i min lejlighed i Københavns Nordvest-kvarter eller går på opdagelse i Bruxelles, hvor jeg bor, mens jeg er i praktik i Europa-Parlamentet. Jeg bruger også en del tid på ungdomsfagligt arbejde i Dansk Journalistforbund.

bottom of page