top of page

Baggrund

For mig handler journalistik ikke bare om at beskrive verden, men om at give folk værktøjer til at forandre den.

Jeg startede i 2007 som journalist og siden nyhedschef på dagbladet Arbejderen, hvor jeg blandt andet var projektleder på den prisvindende relancering af avisen i 2012. Siden specialiserede jeg mig i emner som dansk krigsdeltagelse og retspolitik, blandt andet gennem afdækningen af mishandling af civile irakiske fanger i sagen om Operation Green Desert.

I 2014 fik jeg lyst til at lære mit håndværk fra bunden og startede på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Her skrev jeg blandt andet bogen Cryptoguide for journalister, en håndbog i hvordan man som journalist undgår digital overvågning, så man kan beskytte sine kilder og sit materiale. Bogen blev udgivet på forlaget Ajour i 2015 og førte blandt andet til, at jeg åbnede Dansk Journalistforbunds fagfestival med et live-interview med Edward Snowden.

Siden har jeg blandt andet været på Ugebrevet A4 og Avisen.dk, hvor jeg især dækkede faglige og socialpolitiske emner, arbejdet som presserådgiver i EU-parlamentet og undervist i journalistik på Vallekilde Højskole. Jeg har også freelancet for en række fagblade og arbejdet med OSINT i ekspertnetværket Cybernauterne.

I dag er jeg journalistisk lektor ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet, SDU. Her underviser jeg blandt andet i digital journalistik og undersøgende datajournalistik.

Vi lever i en tid, hvor magthaverne får bedre og bedre mulighed for at holde øje med, hvad journalister og andre borgere laver, samtidig med, at vi får sværere ved at holde øje med dem. I et sundt demokrati bør det være omvendt. Det arbejder jeg for at sikre.

Udvalgt 

arbejde

Udvalgt arbejde

Anker 1
bottom of page